Kifeljčar iz pečice z rožmarinom, domačo skuto in mlado čebulo

Prvi krompirčki nas dobesedno obnorijo. Kako so sladki in polni poletnega okusa. Da o zaljubljenosti v kifeljčarja sploh ne govorimo.

Kifeljčar se kar topi v ustih. Ta različica se ti res nikoli ne priskuti, zato si le zapomnite recept!

Sestavine

Domača skuta
– 2 l svežega mleka, 50 ml domačega jabolčnega kisa
– kisla smetana (po želji)
– aromatični kifeljčar
– 500 g kifeljčarja
– rožmarin, olje, sol, poper

Preberite še: Štiri dejstva o mladem krompirju

Priprava

1. Skuta: mleko segrejemo skoraj do vretja, nakar ogenj zmanjšamo in vlijemo kis. Kuhljamo še tri minute, nato mleko zmešamo, odstavimo in pustimo tri ure, da iz njega nastane skuta.

2. Vsebino posode zlijemo skozi cedilo – kar ostane na njem, je skuta! Tako pripravljena je dokaj suha, zato lahko po želji za sočnost dodamo malo kisle smetane, ki se s krompirjem prav tako odlično razume.

3. Kifeljčar: krompirčke operemo in osušimo. Zmešamo jih z oljem, soljo in poprom. Stresemo v pekač, vanj pa sem ter tja zapičimo vejico rožmarina.

4. Krompirček se peče 30–40 minut pri 200 stopinjah. Po sveže pečenem kifeljčarju tik pred postrežbo potresemo skuto in narezano mlado čebulo.

Poizkusite še: Skutne kocke z malinami in timijanom
Midva Kuhava
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed