Odprta Kuhinja

Klafuti s češnjami

Odpri galerijo
A+   A-
Recept iz osrčja Francije.



Za štiri + enega.

Sestavine


- 350 g češenj
- 2 dl polnomastnega mleka, pol vaniljevega stroka
- 2 jajci + rumenjak (oziroma 3 majhna jajčka)
- 20 g moke
- 20 g sladkorja, pol žlice češnjevega likerja
- žlica masla za model, sladkor za posipanje
- model 17 x 17 cm (+ še en ali dva manjša za kuharico :))

Priprava


1. Modela namažemo z maslom. Češnje izkoščičimo (ali pa ne – potem imajo polnejši okus!) in jih položimo v pekač.

2. Segrejemo mleko z vaniljo in odstavimo. Pečico vključimo na 200 stopinj.

3. Stepena jajca postopoma vmešamo v moko, dodamo še sladkor, zalijemo z mlekom in pustimo 30 minut počivati.

4. Testo zlijemo čez češnje in pečemo 30 minut, dokler ne postane zlato rumeno. Pustimo 10 minut, da se ohladi, in nato ponudimo (vsakemu posebej polijemo z likerjem in potresemo s sladkorjem v prahu)!
Pa še namig: Vedno namažem z maslom še en ali dva majhna modla, ker je, ko je treba dati v pečico, že prepozno za iskanje dodatnih modlov. Potem imam to za pokušino oziroma lahko prihranim (sladico) za naslednji dan.

Opomba: Francozi delajo klafuti z neizkoščičenimi češnjami …

Recept: Slavka Ilich
Fotografija: Iztok Ilich
Datum Objave: 9.6.2018 ob 08:06

Več iz te teme:

češnjeklafuti

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja