Kokoš s čebulo in korenjem v rdečem vinu

Ne pozabite dodati gorčičnih zrn.

Priprava 10 minut, čas peke 30 minut.

Sestavine

– 2 kokošji bedri
– 2 žlici gorčice, 2 veliki čebuli, 4 večji korenčki
– 4 dl rdečega vina
– timijan, sol, poper, 5 poprovih zrn, 1 žlica gorčičnih semen

Priprava

1. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija.

2. Čebuli narežemo na krhlje ali debelejše rezine, korenje na trakove in naložimo v pekač.

3. Kokošja bedra najprej umijemo, popivnamo s servieto, nato jim odstranimo kožo z mastjo. Na notranji strani poiščemo sklep in nad njim belo liso maščobe ter na tistem mestu v sklepu bedro prerežemo na pol. V vsak kos površinsko zarežemo in premažemo z gorčico. Kose mesa naložimo v pekač.

4. Poprova in gorčična zrna grobo zdrobimo v možnarju in jih potresemo po mesu v pekaču.

5. Ob strani previdno prilijemo rdeče vino in pekač postavimo v segreto pečico.

6. Pečemo 30–35 minut, med peko meso dvakrat obrnemo.

7. Proti koncu jed obilno začinimo s timijanom.

8. Ponudimo s hrustljavim kruhom, s katerim pomažemo še zadnje kaplje slastne omake.

Koristen nasvet: Maščobe ne dodamo, saj so bedra že sama dovolj mastna, poleg tega se meso peče v vinu.
Priporočamo: Božanska čokoladno-kostanjeva torta brez glutena

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana