Kokosove kroglice s pomarančnim sokom in rumom

Za približno 16 kroglic.

Sestavine

  • 50 g fino mletih mandljev
  • 100 g grobo mlete kokosove moke + nekaj za posip
  • 50 g sladke smetane
  • 100 g grškega jogurta
  • naribana lupinica pol pomaranče
  • 4 žlice sveže stisnjenega pomarančnega soka
  • jedilna žlica vaniljeve arome
  • 2 jedilni žlici sladila
  • 2 jedilni žlici (oziroma po okusu) ruma
  • 30 g fino mlete kokosove moke
  • 16 mandljev (odvisno od velikosti kroglic)

Priprava

1. V mešalniku do gladkega zmešamo mandlje, grobo mleto kokosovo moko, grški jogurt in sladko smetano. Dodamo pomarančni sok, vaniljevo aromo, sladilo in rum. Z žlico vmešamo še naribano lupinico polovice pomaranče.

2. V zmes postopoma dodajamo fino mleto kokosovo moko in mešamo. (Postati mora primerna za oblikovanje).

3. Za 30 minut postavimo v hladilnik, da se sestavine povežejo.

4. Nato se lotimo oblikovanja kroglic. Za vsako vzamemo približno žlico zmesi, jo med dlanmi sploščimo, v sredimo položimo mandelj in ga obdamo z zmesjo. Kroglice povaljamo v grobo mleti kokosovi moki, lahko pa tudi kakavu, mletih oreščkih, semenih chia … Kroglice hranimo na hladnem.

Hranilna vrednosti (na 1 kroglico od 16): 95 kcal, 2,5 g B, 5 g OH, od tega 2,4 g prehranskih vlaknin in 1,8 g sladkorja, 7,3 g M

Recept in fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo

Preberite še: Deci vina = skoraj deset minut teka

Anja Rutar

Kuhanje je zame kot slikanje ali pisanje pesmi. Tako kot je veliko barv in tonov, toliko je tudi okusov. Od drugih pa nas loči to, kako jih kombiniramo. Ker pa kot svetovalka za zdravo prehrano in študentka živilstva in prehrane ne morem iz svoje kože, moje jedi temeljijo na nepredelanih in kakovostnih surovinah, a poskrbim, da so vseeno okusne in preproste.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana