Kolač s pečenimi jabolki, ki navduši

Sladica, ki jemlje poglede.

Za 9 kosov. Čas priprave: 1 ura 45 minut. Srednje težka priprava.

Sestavine

Pečena jabolka
– 9 manjših jabolk, 150 g nasekljanih lešnikov
– žlička mletega cimeta, 60 g medu, 4 žlice ruma
– 60 g skodelice masla

Kolač
– 250 g masla, 70 g sladkorja, 4 jajca, 200 g moke
– 200 g zmletih lešnikov
– 3 žličke pecilnega praška, žlička zmletega cimeta
– ščepec klinčkov, ščepec soli

Priprava

1. Za jabolka: pečico segrejemo na 180 stopinj (ventilacijsko na 160 stopinj). Posodo za peko jabolk in pekač namastimo.

2. Odstranimo vrhove jabolk in izdolbemo sredico.

3. Zmešamo lešnike, cimet, med, rum in maslo. Z mešanico napolnimo jabolka in jih postavimo v posodo za peko. Pečemo približno 20 minut oziroma dokler se jabolka ne zmehčajo. Postavimo na stran, da se ohladi.

4. Za kolač: maslo penasto stepemo s sladkorjem. Dodamo še jajca in stepamo, dokler ne postane mešanica rahla in penasta.

5. Zmešamo moko, lešnike, pecilni prašek, začimbe in sol. Suhe sestavine nato dodamo v masleno zmes in dobro premešamo.

6. Testo z žlico enakomerno porazdelimo po pekaču. Na vrh položimo jabolka in jih vtisnemo v testo. Na jabolka vrnemo prej odrezane pokrovčke.

7. Pečemo približno 40 minut.

Priporočamo še: Najpopularnejši recept za bučni kolač na družbenih omrežjih ta hip

Recept in fotografija: Guliver/Stockfood

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed