Kolač s slivami in borovnicami

Čas, ko se sadeža srečata: eden v prihajanju, drugi v odhajanju.

Lahka priprava, ura in 15 minut časa.

Sestavine

– 225 g moke
– 100 g masla, narezanega na kocke
– 100 g sladkorja v prahu
– žlička cimeta, pol vrečke pecilnega praška
– veliko jajce
– 75 ml mleka
– 10 sliv
– 100 g borovnic
– sladkor v prahu za posip

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj, okrogel pekač za torte premera 20 cm obložimo s peki papirjem.

2. Moko v večji skledi zmešamo s pecilnim praškom, nato dodamo maslo in med prsti drobimo, dokler ne nastanejo drobtine. Potem dodamo še sladkor in cimet.

3. Jajce narahlo stepemo z mlekom in prelijemo k suhim sestavinam, mešamo, da se testo poveže, nato ga preložimo v pekač.

4. Po vrhu razporedimo polovičke sliv, narahlo jih vtisnemo v testo, dodamo še borovnice.

5. Kolač pečemo 40 do 50 minut, dokler zobotrebca, ki ga zapičimo vanj, ne izvlečemo čistega. Na rešetki popolnoma ohladimo in nazadnje posujemo s sladkorjem v prahu.

Preberite še: Pirine palačinke z rožičevo moko in borovnicami

Nalovna fotografija: Stockfood

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.