Kolački z rdečim grozdjem, meto in sladoledom

Sladokusci bodo hoteli repete.

Sestavine

– domače rdeče grozdje (v receptu uporabljen merlot)
– testo za palačinke po lastnem receptu (klasično, iz kokosovega mleka, sojinega …)
– rum, vaniljeva aroma, rjavi sladkor, metini listi

Priprava

1. Pečico vključimo na 200 stopinj.

2. Pripravimo testo za palačinke in vanj vmešamo vaniljevo aromo in rjavi sladkor.

3. Modelčke, ki naj bodo plitki kot na primer za creme brulee, dobro naoljimo in po vsej površini potresemo z moko.

4. Do 3/4 jih napolnimo s testom, nato v vsakega dodamo 9 do 12 grozdnih jagod.

5. Napolnjene modelčke postavimo v pečico za 20 minut.

6. Pečene kolačke pustimo nekaj časa v modelu, da se malo ohladijo, tako jih bomo z lahkoto preložili na servirne krožnike.

7. Ponudimo tako, da na vrh kolača dodamo kepico sladoleda in po želji še malo stepene sladke smetane.

Poizkusite še: Medeni drobljenec z nektarinami

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana