Korenčkova milijonska juha

Juha iz vrtca, ki vedno pogreje in pomiri želodec ter prebudi lepe spomine.

Sestavine

  • 1 l zelenjavne juhe
  • 300 g korenja
  • 100 g pšeničnega zdroba
  • 100 g masla
  • sol
  • sesekljan peteršilj
  • po želji: razžvrkljano jajce

Priprava

1. Korenje očistimo, nastrgamo in popražimo na maslu.

2. Zalijemo z zelenjavno juho, in ko zavre, med mešanjem dodamo zdrob. Juho lahko obogatimo tudi z jajcem.

3. Solimo, preden postrežemo, še potresemo s peteršiljem.

Priporočamo še: Mesne kroglice s krompirjevim pirejem

Recept: Jožef Oseli
Fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana