Natrgana svinjina z jurčkom, pečeno bučo maslenko in toplim fižolom kebrom

Za dva.

Sestavine

– 2 pečeni svinjski rebri
– srednje velik jurček
– 8 kolobarjev manjše buče maslenke
– 4 listi širokolistnega žajblja
– 2 pesti kuhanega fižola kebra
– maslo ghee za pečenje (nekaj žlic)
– oljčno olje, sol, poper

Priprava

1. Pečico vključimo na 190 stopinj. Bučo narežemo na polcentimetrske rezine (kolute), prej jo lahko tudi olupimo, in jih položimo v pomazan pekač, rahlo posolimo, dodamo še na polovico prerezano glavo česna, jo pomažemo z maslom in damo peči za 20 minut. Vmes enkrat obrnemo. Proti koncu na vrh položimo nekaj listov žajblja, ki smo jih prav tako pomazali z maslom.

2. Pečenima svinjskima rebrcema odstranimo kosti in meso damo v ponev in počasi segrevamo. Ko je »vroče«, ga z dvojimi vilicami natrgamo in popekamo naprej. Mešamo in potem pustimo na toplem.

3. V drugi ponvi segrejemo žlico masla, nanj položimo narezan jurček, posolimo, zapečemo in kmalu obrnemo. Kuhan fižol segrejemo v vodi, v kateri se je kuhal.

4. Pripravimo krožnika. Na vsakega razporedimo nekaj jurčkovih rezin, bučo z žajbljem in pečenim česnom, meso in na koncu še odcejen fižol. Vse pokapamo z oljčnim oljem, vsak si popopra sam. Dodamo še kozarca z moštom – in dober tek!

Opomba: Svinjska rebrca so včasih zelo mastna in zato je to odličen način, da jo »osušimo« – samo natrgamo jih in popečemo brez maščobe …
Priporočamo še: Kolač s pečenimi jabolki, ki navduši

Fotografija: Slavka Ilich

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana