
Recept, ki sodi v zvezek z najljubšimi.
Sestavine
Testo
- 180 g moke, 90 g masla
- 4 žlice vode, 2 rumenjaka
- ščepec soli, ščepec sladkorja
Nadev
- 5 jajc
- 200 ml goste sladke smetane
- 100 ml goste kisle smetane
- 300 g slanine
- 300 g pečenega in olupljenega kostanja
- 2 zvrhani žlici bučnega olja, lupinica 1 limone, sol, poper
Priprava
1. Vse sestavine za testo zgnetemo in oblikujemo testeno kepo. Zavijemo jo v prozorno folijo in damo v hladilnik za najmanj 2 uri (lahko tudi čez noč in testo uporabimo naslednji dan).
2. Pečico vključimo na 180 stopinj.
3. Slanino narežemo na zelo majhne koščke in jo popražimo na ponvi.
4. Za nadev pomešamo vse sestavine, le eno jajce ločimo in rumenjak dodamo v testo, beljak pa shranimo za premaz.
5. Testo razvaljamo med plastično folijo in obložimo okrogel pekač premera 26–28 cm. Premažemo ga z beljakom, nanj vlijemo nadev in pečemo 50 minut.
6. Ponudimo lahko toplo ali hladno.
Fotografija: Eva Legiša