Kostanjev pire, ki ga lahko jedo tudi vegani

Pripravimo, preden začnemo: blender.

Sestavine

– približno pol kilograma kostanja
– 100 ml mandljevega mleka
– 3 žlice kokosovega sladkorja

Priprava

1. Kostanj preberemo (izločimo suhe in črvive) ter stresemo v lonec. Prelijemo z vročo vodo, zavremo in na nizki temperaturi kuhamo približno 45 minut ali 15 minut v loncu na visok pritisk.

2. Pustimo ga v vroči vodi in ga postopoma jemljemo ven, saj se vroč lažje lupi.

3. Odstranimo lupino in spodnjo rjavo kožico. Ne moti, če se kostanj podrobi.

4. V blenderju zmiksamo olupljen kostanj, mandljevo mleko in sladkor. Nekaj nadrobljenega kostanja prihranimo za okras. Če je pire pregost, postopoma dodajamo mleko. Takoj, ko ni več koščkov kostanja, nehamo miksati, da krema ne postane lepljiva.

5. Nadevamo v servirne kozarce in posujemo s podrobljenim kostanjem. Ponudimo ohlajeno, s smetano ali sadnim pirejem, odlična je s kakiji. Kremo lahko pripravimo in shranimo v hladilniku za naslednji dan.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Poizkusite še: Kuhane hruške

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana