Odprta Kuhinja

Kozliček iz podpeke

A+   A-
Za šest oseb. Resna košta!


Sestavine


- stegno kozlička (približno 1,5 kg)
- zelenjava po okusu in glede na sezono (korenje, čebula, česen, paprika ...)
- začimbe (peteršilj, luštrek, rožmarin, timijan)
- sol, poper, oljčno olje

Priprava


1. Stegno kozlička natremo s soljo in začimbami, zelenjavo narežemo na velike kose.

2. Vse nadevamo v pekač za podpeko, naoljimo, solimo in popramo. Lahko prilijemo tudi malo vina, piva ali vode.

3. Pečemo v podpeki približno dve uri.

Recept: Irena in Krištof Orešnik
Foto: Uroš Hočevar

Preberite še, kje smo dobili ta recept: Družinska statistika Orešnikovih
Datum Objave: 27.10.2017 ob 17:10

Več iz te teme:

orešnikovikozliček iz podpekekozliček

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.