Krasno božično darilo, ki ga lahko naredite zadnji hip

Fotografija: Sarsmis/Getty Images

Čas je za praznično obdarovanje, vi pa ste še vedno brez darila? V zadnjem trenutku lahko sami naredite takšnega, ki ga bo vesel prav vsak sladkosnede narave.

V teh dneh se vse vrti okoli božične pojedine, prazničnega okraševanja in obdarovanja. In čeprav so trgovine polne ljudi, ki nakupujejo darila, so včasih najlepša in iskrena tista, ki jih naredimo sami. Zato smo poiskali idejo, kaj podariti nekomu, ki ima rad čokolado.

Čokolada! Seveda ne čisto navadna. Dodali ji bomo malce domišljije in naredili prikupne božične tablice, ki bodo zagotovo navdušile vsakega obdarovanca. Prilagodili jih bomo glede na osebnost vsakega, ob tem pa se bomo tudi prijetno družili.

Naše kulinarično darilo je namreč zelo preprosto za pripravo, prav tako je nared v precej kratkem času, sestavine zanj pa imate najverjetneje doma. Pri izdelavi božičnih tablic lahko na pomoč priskočijo tudi otroci, saj gre za izjemno preprosto, zabavno in ustvarjalno delo. Najbolje, da kar začnemo, božič je pred vrati!

Za izdelavo potrebujemo nekaj tablic čokolade, ki jo izberete po lastnem okusu. V poštev pridejo tako mlečna, kot tudi bela in temna. Nato pa poiščemo še sestavine za okraševanje. Potrebovali bomo bonbone, kandirano sadje, oreščke … Celo slane prestice, slane palčke in piškote.

Pekač obložimo s papirjem za peko, nanj položimo čokoladne tablice in jih za nekaj minut postavimo v toplo pečico, da se stopijo. Njihovo površino poravnamo s spatulo in tako smo dobili platno za nadaljnje ustvarjanje. Po topljeni čokoladi poljubno potresemo zgoraj naštete sestavine ali pa jih razvrstimo v praznične podobe. Od jelenčkov, zvezdic in smrečic, pa vse do gospoda Božička. Pustite domišljiji prosto pot.

Po končanem ustvarjanju čokolado postavite na hladno, da se strdi in sladko darilo je nared, da ga zavijete v kos papirja za peko, okoli njega zavežete pentljo in ga podarite!

Preberite še: Božični piškoti: več kot 50 receptov za praznično peko

Fotografija: Sarsmis/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana