Kremna juha iz mlade špinače z glaziranim korenjem in grahom

Preden sta korenček in grah brezskrbno čofnila v nežno juho, sta se povaljala v sladki in slastni glazuri.

Sestavine za 4 krožnike

Špinačna juha
– 400 g mlade špinače, 300 ml jušne osnove
– 1 dl sladke smetane, sol po okusu

Glazirano korenje in grah
– 3 korenčki, 100 g graha
– 30 g masla, 2 žlici sladkorja

Priprava

1. Špinačo operemo in jo popražimo na žlici oljčnega olja, da upade.

2. Prilijemo jušno osnovo in kuhamo, dokler se špinača ne zmehča.

3. Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom in prilijemo sladko smetano. Solimo po okusu.

4. Korenje operemo in narežemo na kolobarje.

5. Korenje in grah kuhamo, dokler se malce ne zmehčata, vendar ne popolnoma.

6. V vroči ponvi raztopimo maslo in vanj vsujemo korenje in grah. Dodamo sladkor in približno 5 minut mešamo na šibkem ognju, da nastane glazura, ki se oprime zelenjave.

7. Juho postrežemo z dvema žlicama glaziranega korenja in graha, okrasimo pa lahko še z listom mlade špinače.

Priporočamo še: Božanska čebulna juha z jabolkom

Recept in fotografija: Midva kuhava

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed