Kremna sirova juha s pivom

Odpri galerijo
A+ A-
Če ostane kaj piva po nedeljskem pikniku, bo tale recept zanimiva popestritev jedilnika. Je pa to zaradi sira kar krepka jed.
Priprava: 5 minut, čas kuhanja: 20 minut.
Sestavine
- 2 večja rdeča korenčka
- večji rumen korenček
- večja čebula
- četrt zelene
- žlička masla
- pol žličke gorčice
- sol, poper
- 7 dl vode ali jušne osnove
- 2–3 dl svetlega piva
- 100 g sira, ki se dobro topi (npr. gavda)
Priprava
1. Čebulo, korenje in zeleno očistimo, narežemo in na maslu popražimo.
2. Zalijemo z vodo ali jušno osnovo ter pokrito kuhamo 15 minut, da se zelenjava povsem zmehča.
3. Kuhano zelenjavo dobro pretlačimo s paličnim mešalnikom, potem začinimo z gorčico in kuhamo še 5 minut.
4. Prilijemo pivo, premešamo in odstavimo, da se juha malenkost ohladi.
Naribamo sir.
5. Nazadnje v juho dodamo nariban sir in premešamo, da se raztopi. Po potrebi razredčimo, po okusu dosolimo, popramo in postrežemo.
Namig: Ob juhi ponudimo manjši sendvič: zagotovo je ostalo kaj mesa od piknika ali pa zgolj popečemo kruh in ga namažemo z zelo tanko plastjo masla.
Fotografija: Shutterstock
Datum Objave: 11.5.2020 ob 07:05