Krofi iz pečice
Odpri galerijo
A+ A-
Za lep začetek poletja.
Sestavine
- 250 g moke
- 100 g sladkorja
- 8 g pecilnega praška
- ščep soli
- 200 ml pinjenca
- 2 jajci
- 40 g raztopljenega masla
- žlica ruma
- strok vanilje
- lupinica 1 limone
- gozdne borovnice
Priprava
1. Pečico vključite na 220 stopinj.
2. V prvi posodi zmešajte mokre sestavine: najprej razžvrkljajte jajca s pinjencem, primešajte raztopljeno maslo, semena vanilje in lupinico limone.
3. V drugi posodi, ki naj bo malce večja, saj boste pozneje vanjo prilili tudi mokre sestavine, pomešajte suhe sestavine: moko, sladkor, pecilni prašek in sol.
4. Mokre sestavine prilijte k suhim in z metlico pomešajte v gladko zmes.
5. Testo razporedite v modelčke za ameriške krofe do dveh tretjin. Posujte z borovnicami.
6. Obročke pecite 8 do 10 minut.
Fotografija: Sonja Ravbar
Preberite tudi: Solata caprese
Datum Objave: 5.7.2019 ob 13:07