Odprta Kuhinja

Krofi iz pečice

Odpri galerijo
A+   A-
Za lep začetek poletja.


Sestavine


- 250 g moke
- 100 g sladkorja
- 8 g pecilnega praška
- ščep soli
- 200 ml pinjenca
- 2 jajci
- 40 g raztopljenega masla
- žlica ruma
- strok vanilje
- lupinica 1 limone
- gozdne borovnice

Priprava


1. Pečico vključite na 220 stopinj.

2. V prvi posodi zmešajte mokre sestavine: najprej razžvrkljajte jajca s pinjencem, primešajte raztopljeno maslo, semena vanilje in lupinico limone.

3. V drugi posodi, ki naj bo malce večja, saj boste pozneje vanjo prilili tudi mokre sestavine, pomešajte suhe sestavine: moko, sladkor, pecilni prašek in sol.

4. Mokre sestavine prilijte k suhim in z metlico pomešajte v gladko zmes.

5. Testo razporedite v modelčke za ameriške krofe do dveh tretjin. Posujte z borovnicami.

6. Obročke pecite 8 do 10 minut.

Fotografija: Sonja Ravbar
Preberite tudi:  Solata caprese
Datum Objave: 5.7.2019 ob 13:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: