Krompirjeva enolončnica s piro in govedino

Odpri galerijo
A+ A-
Krepka enolončnica, da nas pogreje.
Sestavine
- 3 krompirji, korenček
- manjši gomolj zelene z listi
- 3 pesti zamrznjenega stročjega fižola
- skodelica pirinih zrn
- 1 čebula
- 500 g govedine (pleče)
- 50 g slanine
- pločevinka pelatov ali paradižnikovega pireja
- 1/2 žlice sladke paprike
- sol, poper, 3 lovorovi listi
Priprava
1. Vso zelenjavo, razen listov zelene, operemo, po potrebi olupimo, očistimo in narežemo na manjše kose.
2. Meso in slanino prav tako narežemo na koščke, stresemo v lonec, na hitro popražimo, da meso posivi, dodamo zelenjavo, piro in še na hitro popražimo, da bo imela enolončnica krepkejši okus.
3. Zalijemo z vodo, solimo, popramo in začinimo z lovorom. Kuhamo 20 minut, da se zelenjava in pira zmehčata.
4. V enolončnico na koncu dodamo paradižnik, papriko, liste zelene in kuhamo še 5 minut. Pokusimo, po potrebi začinimo in ponudimo s kosom kruha.
Nasvet: Žitna zrna (piro, pšenico, kamut ipd.) lahko skuhamo vnaprej, ohlajena hranimo v hladilniku in porabljamo v solatah, namazih in enolončnicah.
Priporočamo še: Ta radič in jabolko v solati boste radi pripravljali
Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 14.11.2022 ob 06:11