Krompirjeva jed, ki je odlična za kosilo med tednom
Odpri galerijo
A+ A-
Vam zmanjkuje idej, kaj pripraviti za kosilo? Brez skrbi, nam jih še ni! Ste za božanske krompirjeve zalogaje z gobicami?
Navdušila nas je preprosta, a zato nič manj okusna jed, ki je ravno dovolj nasitna. Ne vključuje mesa, zato jo lahko pripravite tudi v času posta, če se ga boste držali.
Med tednom se bo prilegla ob skledi solate, ob vikendih pa si jo lahko zamislite v vlogi priloge. Gre za hrustljave krompirjeve grižljaje, obložene s kupčki praženih gobic. Mešanica tekstur vas bo navdušila, prav tako pa boste naravnost očarani nad bogatim okusom zemeljskih tonov. Verjemite, ta recept je več kot vredno poskusiti!
Sestavine
- 8 manjših krompirjev
- 1 majhna čebula
- 2 vejici rožmarina
- sol
- poper
- oljčno olje
- čili v prahu
- 250 g gob
- 1 do 2 žlici masla
- melasa (zgolj kot možnost)
- svež peteršilj in drobnjak (po želji)
Priprava
- Pečico nastavimo na 220 stopinj Celzija, ventilacija.
- Krompir operemo in ga z olupkom vred kuhamo 20 do 25 minut. Nato ga odcedimo in mariniramo v olju, popru, soli, rožmarinu in čiliju.
- Pekač obložimo s paprijem za peko ter nanj zložimo krompirje. S pomočjo kozarca vsakega nekoliko potlačimo, da poči in se zmehča. Vse skupaj poškropimo z nekaj kapljicami oljčnega olja in pekač potisnemo v pečico, kjer naj se krompir peče približno 20 do 25 minut, da postane hrustljav.
- Gobe obrišemo s suho krpo ter jih narežemo na rezine. Nasekljamo tudi čebulo in jo prepražimo na ponvi, solimo in popramo. Dodamo gobe in jih podušimo. Dodamo maslo in po želji kanček melase, če jo imamo na zalogi. Zvišamo temperaturo ognja za minuto, nato ponev odstranimo s štedilnika.
- Krompir vzamemo iz pečice, ga obložimo z gobami in potresemo s sveže natrganimi zelišči. Za dodatek beljakovin lahko na posamezen krompirjev oblaček pridenemo žlico zrnatega sira.
Datum Objave: 14.2.2024 ob 05:02