Krompirjeva pita iz ponvice

Deluje veliko bolj komplicirano, kot je v resnici.

Nasitno! Priprava: 35 minut.

Sestavine

– 500 g krompirja
– 200 g pora
– 4 stroki česna
– 100 g blitve (samo listi)
– 4 jajca
– sol, poper, oljčno olje
– kisla smetana za serviranje

Priprava

1. Krompir olupimo in naribamo na tanke rezine. Por in česen na drobno nasekljamo.

2. V široki posodi segrejemo olje ter prepražimo por in česen, le toliko, da zadišita. Dodamo rezine krompirja, solimo in pražimo 8–10 minut. Čim manj mešamo, da se krompir ne zdrobi. Na koncu dodamo že oprane liste blitve in pražimo še minuto ali dve, da blitva oveni. Odstavimo z ognja in pustimo, da se malo ohladi.

3. V skodelici razžvrkljamo jajca, popramo in po želji prilijemo malo sladke smetane. S to mešanico prelijemo krompir in vse skupaj prestavimo v emajlirano ponev, ki smo jo premazali z oljem.

4. Na zmernem ognju pito pečemo 15–20 minut, nato jo s široko lopatko obrnemo in pečemo še 5–8 minut.

5. Pečeno pito preložimo na servirni pladenj in po okusu dodamo kislo smetano. Zraven se poda velika skleda zelene solate.

Poizkusite še: Nedeljska sladica: kolač, narejen z vročim kakavom
Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed