Odprta Kuhinja

Krompirjeva ponev s papriko in tunino

A+   A-
Iz ene ponve.



Priprava 10 minut, čas praženja 5 minut.

Sestavine


- 4 večji kuhani krompirji (v olupku)
- po 1 rdeča, rumena in zelena paprika
- večja čebula
- večji paradižnik
- 2 pločevinki tunine v oljčnem olju
- sol, bazilika
- 2 žlici olja

Priprava


1. Krompir olupimo in narežemo na rezine.

2. Papriko očistimo, narežemo na trakove, čebulo pa na kolobarje.

3. V veliko in malo višjo ponev nalijemo 2 žlici olja, segrejemo in dodamo krompir. Na hitro ga hrustljavo opečemo.

4. Potresemo s papriko in čebulo, spet malo popečemo in nazadnje vmešamo še narezan paradižnik in razkosano tunino. Pražimo še minuto ali dve.

5. Nazadnje začinimo z baziliko in takoj ponudimo s solato.
Različica: Jed je izjemno okusna, če ji dodamo mocarelo ali drug sir, ki se na krompirju mamljivo stopi.

Nasvet: Jed je pripravljena v nekaj minutah, če imamo krompir že kuhan. Ne branimo se ga skuhati v oblicah in ohlajenega shraniti v hladilnik, da je takoj na voljo. Ko ga pogrejemo, postane znova prebavljiv in zelo okusen.

Preberite še: Po korakih: puhasti rogljički s šunko in sirom

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 4.10.2019 ob 13:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: