Krompirjeva ponev z zelenjavo in tunino

Iz sestavin, ki jih imamo večinoma ves čas pri roki.

Priprava: 20 minut, čas kuhanja: 5–10 minut.

Sestavine

– 8 manjših krompirjev
– po 1 rdeča, rumena in zelena paprika
– večja čebula
– večji paradižnik (ali primerna količina konzerviranega)
– 3 pločevinke tunine (v olju ali lastnem soku)
– sol, bazilika

Priprava

1. Krompir očistimo in v oblicah skuhamo v manjši količini slane vode. Malce ga ohladimo, olupimo in narežemo na rezine.

2. Paprike očistimo, narežemo na trakove, jajčevec na kocke, čebulo na kolobarje.

3. V ponev nalijemo 2 žlici olja, segrejemo in dodamo krompir. Na hitro hrustljavo opečemo.

4. Potresemo s papriko, koščki jajčevca in čebulo, spet malo popečemo in nazadnje vmešamo še narezan paradižnik in razkosano tunino iz pločevinke (olje seveda odlijemo).

5. Nad močnim plamenom pražimo še minuto ali dve, nato začinimo z baziliko in takoj ponudimo z zeleno solato s česnom in redkvicami.

Različica: Obrok je hranilno bogatejši, če dodamo mocarelo ali drug sir.
Naredimo vnaprej: Krompir lahko skuhamo vnaprej, ampak ga moramo shraniti v hladilniku, neolupljenega. Ohlajen ima celo nekaj nižjo kalorično vrednost, ker se spremeni struktura škroba.
Nasvet: Če zmanjšujete kalorije, dodajte tunino v lastnem soku.
Poizkusite še: VIDEO: Najboljše polnjene paprike iz pečice
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana