Krompirjeva solata s cvetovi hrena, čemaža in drobnjaka ob pečenem piščancu

Preprosto in popolno začinjeno.

Sestavine

– cvetovi hrena, čemaža, drobnjaka in borage
– krompir (bel, rumen, rdeč …)
– oljčno olje
– vinski kis
– sol
– poper
– čili
– lupina pol limone

Priprava

1. Neolupljen krompir skuhamo v vodi, ki ji lahko dodamo malo soli.

2. Ko je kuhan, ga delno ohladimo, nato olupimo in narežemo na kocke.

3. Pomešamo olje, kis, sol, poper in čili ter s prelivom začinimo krompir.

4. Na solato natrgamo cvetne lističe in premešamo.

Priporočamo še: Bezgova panakota z jagodami

Foto: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed