Krompirjeva solata s stročjim fižolom in jajčnim prelivom

Sveže pobran je seveda najboljši.

Priprava: 30 minut.

Sestavine

– 4 manjši krompirji
– 2 trdo kuhani jajci
– 150 g zamrznjenega stročjega fižola
– 50 g zamrznjenega graha
– sol, poper, kis, olje
– 4 fileji inčunov
– žlica kaper

Priprava

1. Krompir skuhamo v olupkih, kuhanega ohladimo in olupimo. Narežemo na rezine.

2. Stročji fižol in grah skuhamo do mehkega in ohladimo.

3. Jajci olupimo in v posodici pretlačimo z vilicami.

4. Fileje inčunov in kapre drobno narežemo, dodamo v posodico k jajcem, popramo, dolijemo olje in kis, da dobimo gosto polivko. Po želji dodamo žlico ali dve tekočega naravnega jogurta in previdno solimo.

5. Krompir, fižol in grah naložimo v skledo, prelijemo s polivko.

6. Narahlo pomešamo in ponudimo kot bogato solato ob pečeni postrvi.

Različica: V solato dodajte še nekaj grobo narezanih ali naribanih redkvic s pikantnimi listi vred. Prav tako dodajte kocke velikonočne šunke, naribajte hren …

Naredimo vnaprej: Vsekakor. Lahko v celoti ali pa le vnaprej skuhate krompir, ki se kuha najdlje.

Poizkusite še: Ponev z mlado špinačo in čičeriko

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana