
Sveže pobran je seveda najboljši.
Priprava: 30 minut.
Sestavine
– 4 manjši krompirji
– 2 trdo kuhani jajci
– 150 g zamrznjenega stročjega fižola
– 50 g zamrznjenega graha
– sol, poper, kis, olje
– 4 fileji inčunov
– žlica kaper
Priprava
1. Krompir skuhamo v olupkih, kuhanega ohladimo in olupimo. Narežemo na rezine.
2. Stročji fižol in grah skuhamo do mehkega in ohladimo.
3. Jajci olupimo in v posodici pretlačimo z vilicami.
4. Fileje inčunov in kapre drobno narežemo, dodamo v posodico k jajcem, popramo, dolijemo olje in kis, da dobimo gosto polivko. Po želji dodamo žlico ali dve tekočega naravnega jogurta in previdno solimo.
5. Krompir, fižol in grah naložimo v skledo, prelijemo s polivko.
6. Narahlo pomešamo in ponudimo kot bogato solato ob pečeni postrvi.
Različica: V solato dodajte še nekaj grobo narezanih ali naribanih redkvic s pikantnimi listi vred. Prav tako dodajte kocke velikonočne šunke, naribajte hren …
Naredimo vnaprej: Vsekakor. Lahko v celoti ali pa le vnaprej skuhate krompir, ki se kuha najdlje.
Poizkusite še: Ponev z mlado špinačo in čičeriko
Fotografija: Krištof Koman