Krompirjeve vrtnice s slanino

Ste že kdaj pripravili priljubljene jabolčne vrtnice? Imamo še bolj slastno slano različico.

Sestavine

– 3 do 4 krompirji
– 12 rezin slanine
– 2 žlici raztopljenega masla
– zelišča po okusu (sveža ali suha)
– sol in poper

Priprava

1. Pečico prižgemo na 200 stopinj.
2. Krompir olupimo in naribamo na zelo tanke kolobarje (lahko pa ga pustite neolupljenega, tako kot je na fotografiji). Tako pripravljen krompir damo v posodo, ga prelijemo z maslom, dodamo zelišča, sol, poper in dobro premešamo.
4. Krompir zložimo po rezinah slanine, tako da se kolobarji med seboj prekrivajo do polovice.
5. Trakove trdno zvijemo v tulce, te pa postavimo v namaščen pekač za mini mafine.
6. Pečemo približno 30 minut.

Priporočamo še: Zakaj krompirjevi olupki nikakor niso za v smeti?

Fotografija: Thinkstock

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana