Krostini s črnim ohrovtom in pršutom

Za predjed za dva je dovolj štiri, pet kruhkov.

Sestavine

– nekaj manjših listov črnega ohrovta
– 4–5 kosov črnega kruha (najboljši je s semeni ali orehi)
– 4–5 rezin pršuta
– strok česna, sol in poper iz mlinčka
– oljčno olje

Priprava

1. Manjših listov ni treba osmukati – samo narežemo jih! Še prej cele blanširamo 5 minut v slanem kropu, ohladimo v mrzli vodi, dobro odcedimo in narežemo.

2. Kose črnega kruha popečemo na ponvi brez maščobe in shranimo na toplem.

3. Strok česna drobno narežemo na lističe in rahlo opečemo na žlici olja, dodamo črni ohrovt, pražimo 3–5 minut in naložimo na kruh, dodamo pršut, pokapamo z oljem in močno popopramo – ter ponudimo!

Poizkusite še: Recept za saherjevo torto

Fotografija in recept: Slavka Ilich

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed