Krota v luknji: klobase in testo za palačinke
Odpri galerijo
A+ A-
Tradicionalna angleška jed je toad in the hole, ki jo pripravljajo v testu za palačinke. V dobesednem prevodu ji pravimo krota v luknji, precej lepše se sliši klobase v testu za palačinke iz pečice.
Zanimivo jed iz pečice z nič kaj privlačnim imenom ponudimo samostojno.
Krota v luknji
Za 4 osebe.
- 4 klobase za pečenje
- olje
Testo
- 2 jajci
- 170 g moke
- 2 dcl polnomastnega mleka
Priprava
1. Pečico segrejemo na 220 stopinj.
2. Klobase naložimo v naoljen pekač in jih pečemo, dokler se zlato rjavo ne zapečejo.
3. Medtem pripravimo testo. V veliki skledi stepemo jajca z mlekom. Solimo, premešamo, postopoma dodajamo moko in vseskozi stepamo z ročno metlico. Ko dodamo vso moko, stepamo toliko časa, da izginejo grudice, ostanejo pa zračni mehurčki.
4. Klobase vzamemo iz pečice in jih prelijemo s testom. Pekač potresemo, da se testo razporedi po celotnem pekaču, in pečemo še približno pol ure, da se testo napihne in zapeče. Postrežemo še vroče.
Priporočamo še: Mlečni puding s sirupom: najbolj preprosta sladica iz kozarca
Recept: Alenka Kociper
Fotografija: bhofack2/Getty Images
Datum Objave: 21.2.2023 ob 07:02