Preprost pica kruh, ki bo postal vaša stalnica

Pica je dobila še eno, nekoliko bolj priročno novo obliko.

Ta teden smo praznovali svetovni dan pice. A ker smo jo na našem portalu pripravljali že na mnogo različnih načinov, smo se jo tokrat odločili malce prirediti. Opravka bomo imeli z enakimi sestavinami kot pri običajni različici te kultne italijanske jedi, le sestavili jih bomo malce drugače. Tako bo nastal odličen pica kruh, ki se izjemno prileže za zajtrk, prigrizek ali večerjo.

Preberite tudi: To je korak pri peki pice, ki ga prihodnjič preskočite, prosijo picopeki

Poleg tega, da vas okus v trenutku popelje k našim gurmanskim sosedom, ima ta recept še eno prednost. Pica kruha ni treba rezati. Ker je zložen iz več kosov, kot boste to lahko opazili v receptu,  ga pečenega lahko kar trgate. Tako si bodo z njim lahko brez težav postregli tudi majhni otroci.

Sestavine

Testo

  • 350 g bele moke
  • čajna žlička sladkorja
  • žlica soli
  • 5 g suhega kvasa
  • 2 jajci
  • 80 ml vode
  • 60 ml mleka
  • 80 g masla

Nadev

  • paradižnikova mezga
  • 130 g šunke
  • 180 g mocarele
  • origano
  • oljčno olje
  • žlička česna v prahu

Priprava

1. V posodi zmešajte moko, sladkor, sol in suhi kvas. Stopite maslo v mleku na zmernem ognju. Dolijte vodo in počakajte, da se mešanica malce ohladi. Vmešajte jajci in vse skupaj primešajte suhim sestavinam. Mešajte, dokler se zmes ne spremeni v kepo testa. Pregnetite in pokrijte ter pustite, da počiva, dokler ne vzhaja v dvakrat večji hleb.

2. Testo razvaljajte v velik pravokotnik in ga narežite na 5 enakih trakov. Vsakega izmed njih premažite s paradižnikom, potresite z mocarelo in prekrijte s šunko. Nato postavite enega na drugega.

3. Zloženko, ki je videti kot nekakšna lazanja, razrežite še na 4 kose. S papirjem za peko obložite pekač za kruh in nato vse štiri dele navpično položite vanj. Pustite vzhajati še 20 minut.

4. Predogrejte pečico na 180 stopinj Celzija in kruh pecite 15 minut. Nato ga vzemite iz pečice in po vrhu premažite z oljčnim oljem, v katerega ste vmešali česen v prahu. Pecite še 15 minut.

5. Ko je kruh pečen, ga v kalupu pustite stati 10 minut, nato ga vzemite iz njega in postrezite.

Preberite še: Krofi: 4 najpogostejše napake pri pripravi

Fotografija: A_Lein/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed