Kruhek z origanom in paradižnikom

Prileže se k pivu.

Sestavine

– 200 g pirine moke, 100 g bele moke
– žlička soli
– 3–4 čajne žličke nasekljanega svežega origana
– 3 nasekljani sušeni paradižniki
– 1,5 dl tople vode
– 3,5–4 g suhega kvasa (pol vrečke)
– žlička sladkorja, žlička moke
– 3 žlice oljčnega olja

Preberite tudi: Vsi triki za popoln izgled hlebčka kruha

Priprava

1. V posodi zmešajte pirino moko, belo moko, sol, svež origano in nasekljan sušen paradižnik.

2. V posodici naredite kvasec: zmešajte toplo vodo, kvas, žličko sladkorja in žličko moke. Ko kvasec naraste, ga prilijete k moki, dodate še oljčno olje in ugnetete testo.

3. Testo razdelite ga na dva hlebčka in pustite, naj vzhajata na toplem približno 30 minut oz. dokler se količina ne podvoji.

4. Pripravite pekač, obložen s papirjem za peko, po njem potresite malce moke in razvaljajte hlebčka, na približno centimeter debelo.

5. Vsak del testa malo razrežite, pomažite z oljčnim oljem in potresite s svežim origanom in grobo soljo. Pustite ju na toplem še vsaj 10 minut in nato dajte v pečico na 210 °C za približno 15 minut oz. da se svetlo rjavo obarva.

Priporočamo še: Bučni kruhki z ocvirki

Recept in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.