Kumarični kanapejčki

Lahkoten in osvežilen prigrizek za te vroče poletne dni.

Sestavine
(za 4 osebe)

– 3 ohlajene kumare srednje velikosti
– 3 rezine sušenega paradižnika
– šopek bazilike
– pet indijskih oreščkov
– strok česna
– sok pol limone

Priprava

1. Najprej pripravimo namaz. V majhnem blenderju ali sekljalniku zmeljemo suhe paradižnike, indijske oreščke, oljčno olje, liste in vršičke bazilike (za eno pest ), strok česna in limonov sok. Ko iztisnemo limono, pazimo, da odstranimo koščice; že ena, ki jo morda spregledamo, močno zagreni. Zmeljemo kar se da gost namaz. Vmes bo treba najbrž večkrat ustaviti blender, doliti žlico vode in potisniti vsebino na rezila. V namazu lahko ostanejo koščki, ni treba, da je povsem gladko zmlet. Postavimo ga na hladno. V hladilniku počaka v tudi 2 do 3 dni.

2. Kumare pripravimo, tik preden jih postrežemo. Dve olupimo in narežemo na na kolobarčke, tretjo pa z lupilnikom za zelenjavo na trakove. Biti morajo čvrste in mlade, da še nimajo razvitih semen.

3. Tretjino kolobarčkov razporedimo na servirni krožnik in obložimo z nadevom, preostanek sestavimo med dve rezini kumaric v sendviče.

4. Zaželeno je, da je spodnji kolobar debelejši, zgornji pa tanek, da ne pomečka nadeva.

5. Trakove namažemo z nadevom, zvijemo in stisnemo z zobotrebcem. Kumarične kanapejčke ponudimo močno ohlajene s prav tako hladnim belim vinom ali penino.

Preverite še: Brancinov pate s pehtranom

Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

Kuhinja je majhna, a ima veliko mizo in vrata na vrt. Po njej se vrtijo mačji repi, skoznjo steče pes, nikoli ni miru. Hana fotografira in se pogovarja z divjim kvasom, jaz ropotam z lonci in obračam kuhalnico. Kljub temu se vsi najraje gnetejo v najini ekološki in veganski kuhinji, kjer diši po indijskih začimbah in toplem kruhu.Verjamem, da je kuhinja srce hiše, in v srcu se zgodijo najpomembnejše stvari.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.