Kuskus s čičeriko in gobami

Kuskus je dobra in hitra rešitev za pripravo zajtrka, kosila ali večerje, v slanih ali sladkih različicah.

Instanten kuskus je najbolje pripraviti po navodilih na embalaži, saj je pomembno razmerje z vodo. Praviloma velja razmerje ena skodelica kuskusa in poldruga skodelica vode. Kuskus prelijemo z osoljeno vrelo vodo, pokrijemo in pustimo stati v pokriti posodi. V približno petih minutah bodo zrnca nabreknila. Kuskus pripravimo kot prilogo, glavno jed, v solati ali kot sladico, saj se dobro ujame z vsemi okusi. S sušenim sadjem, oreški in mlekom ali jogurtom je nasiten in hranljiv zajtrk ali malica. Okusen je v toplih in hladnih jedeh, dobro se ujame z zelenjavo in mesom. Če ga postrežemo kot prilogo, v vročega primešamo rezino masla.

Sestavine (za 4 osebe)

– 150 g kuskusa
– 250 g šampinjonov
– 1 čebula
– 2 stroka česna
– 1/2 manjšega jajčevca
– 1 korenček
– 5 žlic pasiranega paradižnika
– 1 konzerva čičerike
– olje, sol, poper, bazilika
– šopek peteršilja

Postopek

Sesekljano čebulo in strt česen svetlo prepražimo na vročem olju. Dodamo nariban korenček, na majhne kocke narezan jajčevec ter narezane gobe in dušimo 10 minut. Začinimo in zalijemo s paradižnikovo omako ter dušimo še nekaj minut. Čičeriko precedimo in vmešamo v jed; polovico je pretlačimo z vilicami, da se jed zgosti. Kuskus skuhamo po navodilih, razdelimo na krožnike in dodamo omako. Potresemo s svežim peteršiljem.

Besedilo: A.K.
Fotografija: Thinskrock

Preberite še: Zakaj je leča tako priročna stročnica?

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.