Kuštravi flancati, ki vpijejo manj olja

Približuje se pustno rajanje in opazili smo, da že divje cvrete krofe, miške in druge dobrote. Mi tokrat priporočamo kuštrave flancate, ki so nekaj posebnega tudi zaradi izgleda.

Po okusu so mi kuštravi flancati veliko bližji kot naši klasični, ker so hitreje pečeni in po mojem vtisu vpijejo manj olja kot klasičen flancat. Poskusite in se prepričajte.

Hrustljavo cvrtje lahko postrežete s skodelico marmelade, sadne ali čokoladne omake.

Sestavine za 12 kosov

– 240 g moke, 100 g sladkorja, žlička pecilnega praška
– ščepec soli, 3 jajca, žlica ruma, 200 ml mleka, olje za cvrtje

Priprava

1. V manjšo in globoko kozico nalijemo olje, krožnik obložimo s papirnatimi prtički.

2. V skodelici pomešamo moko, sladkor, pecilni prašek in sol.

3. Jajca razžvrkljamo, prilijemo rum in mleko, nato dodamo k suhim sestavinam.

4. Olje segrejemo. Spodnji del lijaka zapremo s prstom in nalijemo vanj testo, ki ga nato počasi spuščamo v olje in oblikujemo poljuben lik.

5. Pečemo kratko na vsaki strani (minuto do dve), nato preložimo na prtiček, da vpije odvečno maščobo.

Preberite še: VIDEO: To je najboljši recept za krofe, ki se bodo posrečili

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana