
Mali grižljaji sreče, ki se kar stopijo v ustih.
Za 12 piškotov; čas priprave: 15 minut.
Sestavine
– 100 g mletih lešnikov (če so praženi, bodo piškotki najboljši)
– 50 g ovsenih kosmičev
– 50 g masla (ne stopljenega!)
– 2 žlici medu
– 1 ščep soli
Priprava
1. Pečico prižgemo na 180 stopinj.
2. V skledi zmešamo lešnike in ovsene kosmiče. Dodamo maslo, med ter ščep soli in vse skupaj zmešamo z rokami.
3. Iz mase ročno oblikujemo 12 okroglih piškotkov, ki jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem.
4. Pečemo 10 minut. Pečene piškote vzamemo iz pečice in jih pustimo, da se popolnoma ohladijo, saj so topli še premehki.
Namigi:
Za bolj aromatične piškote lahko dodamo tudi cimet in muškatni orešček.
Po piškotih lahko namažemo tudi malo marelično marmelado.
Poskusite še: Merookiji – novi piškoti Nigelle Lawson
Z nami kuha Klara Avsenik, Curry and Love.