Lešnikovi piškotki brez moke in sladkorja

Mali grižljaji sreče, ki se kar stopijo v ustih.

Za 12 piškotov; čas priprave: 15 minut.

Sestavine

– 100 g mletih lešnikov (če so praženi, bodo piškotki najboljši)
– 50 g ovsenih kosmičev
– 50 g masla (ne stopljenega!)
– 2 žlici medu
– 1 ščep soli

Priprava

1. Pečico prižgemo na 180 stopinj.

2. V skledi zmešamo lešnike in ovsene kosmiče. Dodamo maslo, med ter ščep soli in vse skupaj zmešamo z rokami.

3. Iz mase ročno oblikujemo 12 okroglih piškotkov, ki jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem.

4. Pečemo 10 minut. Pečene piškote vzamemo iz pečice in jih pustimo, da se popolnoma ohladijo, saj so topli še premehki.

Namigi:
Za bolj aromatične piškote lahko dodamo tudi cimet in muškatni orešček.
Po piškotih lahko namažemo tudi malo marelično marmelado.
Poskusite še: Merookiji – novi piškoti Nigelle Lawson

Z nami kuha Klara Avsenik, Curry and Love.

Klara Avsenik

Moja kuhinja je malo v Ljubljani, v študentskem stanovanju, kjer si moj ekonom lonec deli mesto s cimrovimi praznimi steklenicami cvička. Moja kuhinja je malo v Straži, kjer mami z vrta nosi polne košare zelenjave, da kuhava 'hrano brez imena'. Moje kuhinje pa so še drugje po svetu, kamorkoli me že odnese. Stičišče vsega je moj blog Curry and Love.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana