Lignji v rdečem vinu

Odpri galerijo
A+ A-
Izvrstni v družbi maslenega krompirja.
Sestavine
- 400 g lignjev
- žlička moke
- 1 dl rdečega vina
- 4 stroki česna
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
Priprava
1. Česen očistimo. Dva stroka stremo, dva pa drobno sesekljamo. Prihranimo.
2. Lignje umijemo, dobro osušimo, narežemo in narahlo posolimo. Položimo na ponev z oljčnim oljem in nad močnim ognjem popečemo.
3. Ko postanejo primerno mehki, to je po približno dveh minutah, jih potresemo z moko, zalijemo z vinom in malo vode, dodamo strt in še narezan česen. Kuhamo še največ 5 minut, da dobimo primerno gosto omako.
4. Ponudimo po blitvini juhi s kuhanim maslenim krompirjem in zeleno solato.
Poizkusite še: Polnjeni lignji v paradižnikovi omaki
Fotografija: Krištof Koman
{{
Datum Objave: 1.6.2018 ob 11:06