Liker iz pečenih jabolk, ki se mu ni mogoče upreti

Odpri galerijo
A+ A-
Opojen jesenski priboljšek za odrasle.
Sestavine
- 6 manjših jabolk (400 g)
- lupinica polovice pomaranče
- 50 g rozin
- 150 g neolupljenih mandljev
- 1 strok vanilje
- 1 cimetova palčka
- 200 g sladkorja
- 1 l vodke
- 500 ml viljamovke
- začimbe: 5 klinčkov, 5 pimentovih zrn, 1 žlica šipka, 2 janeževi zvezdi (ali 1 polna žlica začimb za kuhano vino)
Priporočamo: Mirjam Grilc lahko sledite tudi na Instagramu.
Priprava
1. Jabolkom očistimo sredine in narežemo na 4 dele, položimo na peki papir in postavimo v pečico za 15 minut na 160 stopinj, nato jih ohladimo.
2. V steklen kozarec naložimo mandlje, nato rozine, jabolka, dodamo začimbnice in sladkor ter dolijemo žganje. Kozarec zapremo in pustimo na sobni temperaturi 6 do 9 tednov in med tem časom večkrat pomešamo.
3. Jabolčni liker precedimo in shranimo v stekleno embalažo.
Priporočamo še: Kranjska gibanica s kislim zeljem
Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 30.10.2019 ob 17:10