Limonov sladoled z malinami in provansalskimi zelišči

Odpri galerijo
A+ A-
To pa je zmagovalni recept za vroč dan – bi se sami spomnili zelišča uporabiti na ta očarljivi način?
Sestavine
- 200 g sladkega kondenziranega mleka
- 130 g creme fraiche
- 150 g polnomastne skute
- 200 g grškega jogurta
- lupinica 4 limon
- žlička limonove arome
- sok 2 srednje velikih limon
- 250 g malin
- zvrhana žlička suhe mešanice provansalskih zelišč
- maline in mleti piškoti za serviranje
Priprava
1. Gostejše sestavine skuto, kondenzirano mleko in creme fraiche z električnim mešalnikom tako dolgo mešamo, da se med seboj povežejo.
2. Nato dodamo jogurt in druge sestavine in dodatke razen malin ter spet dobro premešamo.
3. Čisto na koncu ročno in z občutkom vmešamo maline in sladoled prestavimo v posodo, ki jo lahko zamrznemo, pokrijemo s folijo in postavimo v zamrzovalnik za nekaj ur.
4. Ko nas zamika sladoled, moramo upoštevati, da ga je treba prej za kakih 15 minut prestaviti na sobno temperaturo, da struktura nekoliko popusti in ga bomo lažje nalagali v kozarce.
5. Postrežemo tako: kozarce dobro ohladimo, na dno stresemo nekaj malin in po želji žličko mletih piškotov, nato nadevamo sladoled, povrhu znova okrasimo z malinami in ponudimo.
Namig: Maline so mehke, ampak če ste organizirani, jih prej lahko zamrznete na pladenjčku in jih šele potem vmešate v sladoled – tako bodo ohranile lepo obliko in še sladoled bo pripravljen malo hitreje.
In še: Kondenzirano mleko je precej sladko, zato je dobro, da mu dodamo paleto okusov, ki so markantni sami zase in so mu sposobni konkurirati: kislina limone, aroma malin in še nekaj posebnega, osvežilnega, kar nas preseneti na koncu zaradi provansalskih zelišč.
Priporočamo še: Tedenski jedilnik: naših TOP 7 poletnih klasik za julij
Datum Objave: 28.6.2021 ob 07:06