Limonski pesto in tunina na testeninah

Čisto lahko se zgodi, da boste uživali bolj kot pri pestu iz bazilike.

Sestavine za dva

– 2 pesti osmukanih lističev: citronski timijan, citronski šetraj in citronka
– 45 g pinjol
– 3 žlice oljčnega olja
– sol
– parmezan
– 240 g testenin
– zvrhana žlica kaper v olju
– 100 g tunine v konzervi

Priprava

1. V možnarju pomešamo zelišča, pinjole ter olje in začnemo treti. Ko se vse sestavine pomešajo med seboj, dodamo sol in parmezan ter premešamo.

2. Testenine skuhamo po navodilih na embalaži, odcedimo in vroče stresemo k pestu. Dodamo kapre in tunino, premešamo in ponudimo.

Preberite še: VIDEO: Pet izboljšav za dobre domače burgerje

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed