Odprta Kuhinja

Lizike z bukvijo

A+   A-
Kot pri vsaki uporabi lokalnih rastlin je tudi pri bukovih listih pravi odgovor na vprašanje, zakaj jih ne jemo več, verjetno prav ta, da nas ni nihče naučil, da je to tako dobro. Zdaj, ko spet kopičimo znanje o tradicionalni rabi užitnih rastlin, znanje, ki smo ga že veliko izgubili, pa se dobro zavedamo, da lokalne rastline niso le trendovski dodatek, povezan z visoko kuhinjo, ampak predvsem izjemen vir hranil in vez z naravo, ki nam omogoča trajnostni način življenja.


Sestavine


- 200 g sladkorja
- 0,5 dl agavovega sirupa
- 0,5 dl vode
- bukovi listi za dekoracijo

Priprava


1. Vse sestavine razen listja zmešamo in segrejemo v primerni posodi – vrejo naj vsaj 10 minut.

2. Še vročo tekočino z žlico vlivamo na peki papir, da dobimo otočke. Vanje takoj pritrdimo lesene palčke, rahlo ohlajene okrasimo z mladimi bukovimi listi.
Priporočamo: Kulinarični pobeg: Roxanich

Fotografija: Katja Rebolj
Datum Objave: 3.5.2019 ob 13:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: