Losos z ajdovo kašo in brokolijevim pirejem

Popolno kosilo za zdrav užitek.

Sestavine

– 100 g lososa
– 60 g ajdove kaše
– pol glave brokolija
– jedilna žlica grškega jogurta
– sok polovice limone
– strok česna
– vejica svežega peteršilja
– poljubna solata (rukola, rdeče zelje …)
– sol, poper

Priprava

1. Ajdo čez noč namočimo. Naslednji dan pred kuho vodo odlijemo.

2. Očistimo brokoli in ga narežemo na manjše koščke. Zavremo vodo in v njej slabih 10 minut kuhamo brokoli, da se zmehča, a vseeno ohrani malo trdote. Počakamo, da se malo ohladi, nato ga skupaj z žlico grškega jogurta, limonovim sokom, peteršiljem, strokom česna in poljubnimi začimbami v mešalniku zmeljemo v pire.

3. Na srednje močnem ognju na malo masla (po potrebi) spečemo file lososa. Začinimo po okusu. Skuhamo ajdo.

4. Lososa pred serviranjem pokapamo z malo svežega limonovega soka in postrežemo s solato.

Hranilna vrednost: 500 kcal, 37 g B, 58 g OH, od tega 11 g prehranskih vlaknin in 3 g sladkorja, 13 g M.

Fotografija: Anja Rutar/ Zdravo z Anjo

Poizkusite še: Bučna juha s popečeno čičeriko

Anja Rutar
Anja Rutar

Kuhanje je zame kot slikanje ali pisanje pesmi. Tako kot je veliko barv in tonov, toliko je tudi okusov. Od drugih pa nas loči to, kako jih kombiniramo. Ker pa kot svetovalka za zdravo prehrano in študentka živilstva in prehrane ne morem iz svoje kože, moje jedi temeljijo na nepredelanih in kakovostnih surovinah, a poskrbim, da so vseeno okusne in preproste.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.