Majhne krompirjeve pice z omako s popečenimi regratovimi listi

Zares slastne!

Za 12 kosov. Čas priprave: 50 minut; čas vzhajanja: 1 ura; čas peke: 20 minut. Srednja težavnost.

Sestavine

Za pice
– po 2 vejici timijana in rožmarina
– pol kocke kvasa (21 g)
– pribl. 450 g moke, čajna žlička soli
– 2 veliki žlici oljčnega olja
– 300 g kuhanega krompirja
– moka za delovno površino
– 200 g rikote
– mlet poper, oljčno olje za pekač

Omaka
– 1–2 stroka česna, 150 g regrata
– 75 g pinij (ali cenejših oreškov), sol, mlet poper, sladkor
– 1/2 čajne žličke naribane limonine lupine
– 80 ml oljčnega olja, 50 g parmezana

Priprava

1. Timijan in rožmarin operite, otresite, očistite in drobno sesekljajte.

2. Zdrobite kvas in ga zmešajte v 50 ml mlačne vode.

3. Moko, sol in sesekljane začimbe stresite v posodo, v sredini mešanice naredite luknjo in vanjo vlijte kvas. Potresite z malo moke, pokrijte in pustite vzhajati približno 15 minut. Dodajte približno 175 ml mlačne vode in olje ter pregnetite v prožno testo. Oblikujte ga v kepo, pokrijte in pustite vzhajati še 45 minut.

4. Medtem olupite krompir in ga narežite na zelo tanke rezine.

5. Segrejte pečico na 220 ºC. Spet močno pregnetite testo in ga razdelite na 12 enakih delov. Na rahlo pomokani površini jih zvaljajte v obliko majhnih pic. Potresite jih z rikoto, obložite s krompirjevimi rezinami ter solite in poprajte. Položite jih na pekač, premazan z oljčnim oljem, in pecite v vroči pečici približno dvajset minut, dokler testo ne postane hrustljavo.

6. Za pripravo omake olupite in drobno sesekljajte česen. Operite regrat, ga dobro otresite in drobno sesekljajte. Pinijeva semena pražite v ponvi z oljčnim oljem in česnom, dokler ne postanejo zlato rjave barve. Dodajte regrat in naribano limonino lupino, hitro popražite ter stresite na desko in drobno nasekljajte. Nato vmešajte v skledo s parmezanom in preostalim oljem. Dodajte sol, poper in sladkor. Pokapljajte omako po picah in postrezite.

Priporočamo še: Regratova juha s sirom

Fotografije in recepti Guliver/Stockfood

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana