Makaroni s sirom po najpreprostejši recepturi
Odpri galerijo
A+ A-
Da, to je najkrajša in najcenejša pot do nasitnega obroka. Mogoče celo preveč nasitnega ...
Makaroni s sirom ali znameniti Mac’n’cheese. Jed, ki jo vsi obožujemo. Tokrat z dodatkom paradižnika in zapečeno z vsemi čari pečice. Kdor bi jed rad še dodatno obogatil, lahko doda na majhne koščke narezano slanino in nekaj rezin čebule.
- 4 velike pesti drobnejših testenin
- pločevinka pelatov
- sol, poper po okusu
- 150 g sira čedar ali drugega, ki se zlahka topi
- 2 žlici masla
Priprava
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.
2. Testenine skuhamo po navodilu na embalaži, a bolje manj kot več.
3. Odcedimo jih in preložimo v skledo.
4. Pelate nasekljamo in skupaj s tekočino zlijemo k testeninam, posolimo in popramo po okusu.
5. Dodamo dve tretjini sira, krepko premešamo in preložimo v pekač, velik približno 20 x 30 cm, po vrhu razporedimo nekaj kosmov masla. Porinemo v pečico za približno 15 minut.
6. Po tem času vzamemo iz pečice, posujemo s preostalim sirom in vrnemo v pečico za tako dolgo, da se sir zlato rjavo zapeče.
Priporočamo še: Trik za najboljšo sirovo omako, če pri roki nimate smetane ali mleka
Recept sta testirali: Neli Selan in Lea Sterle, naši chefinji v Centru Kult316, ki spada pod BIC Ljubljana
Fotografija: Leon Vidic
Datum Objave: 2.11.2020 ob 08:11