Odprta Kuhinja

Makov pomarančni kruh

Odpri galerijo
A+   A-
Zima je vedno čas agrumov. Tokrat pridruženih nenavadnemu paru: maku in kruhu.


Sestavine


- 100 g sladkorja
- 2 manjši jajci
- 2–3 žličke naribane lupinice bio pomaranče
- 0,5 dl olja
- 0,5 dl mleka (kravje, kozje, rastlinsko)
- žlica ruma
- 170 g moke (50 g bele, 120 g pirine)
- 70 g mletih mandljev
- 3 žlice maka
- 2 žlički vinskega kamna ali pecilnega praška
- 2 pesti rozin

Priprava


1. Pekač dobro namastimo in ga potresemo z drobtinami.

2. V posodi zmešamo suhe sestavine: moko, mlete mandlje, mak in vinski kamen oziroma pecilni prašek.

3. Sladkor in jajci penasto stepemo. Dodamo pomarančno lupinico, olje, mleko in žlico ruma. Dobro premešamo in postopoma dodajamo moko z dodatki. Na koncu vmešamo še rozine.

4. Testo vlijemo v prej pripravljen pekač, potresemo z makom in nalistanimi mandlji ter pečemo pri 180 stopinjah Celzija približno 35–40 minut.

5. Zadnjih 10 minut lahko kruh pokrijemo z aluminijasto folijo.

6. Še malce toplega ga potresemo s sladkorjem v prahu in ponudimo.

Recept in fotografija: Ana Bulat

Poizkusite še: Kako naredimo karamelno pokovko

Datum Objave: 8.1.2018 ob 11:01

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: