Marinirane poširane marelice z jogurtom in pistacijami

Mmm, marelice so zrele, mi pa smo na spletu zasledili tale recept.

Tako okusen je, da ga enostavno moramo deliti z vami. Našli smo ga na blogu Gourmande in the kitchen, kar pomeni gurman v kuhinji. In ker na našem portalu gotovo največ časa preživijo prav gurmani, predlagamo, da čimprej preizkusite tale recept. Gre za božanske, a hkrati preproste poširane marelice, ki se bodo odlično prilegle v vročih poletnih dneh.

Sestavine

– 500 ml belega vina s sadno ali cvetlično noto
– 1/2 stroka vanilje
– 100 gramov cvetličnega medu
– 8 razkoščičenih marelic
– grški jogurt
– 28 gramov sesekljanih neslanih pistacij

Priprava

1. V kozici zmešajte vino, vaniljo in med. Segrevajte, dokler se med ne stopi in tekočina postane enotna.

2. Dodajte razkoščičene marelične polovičke in jih razporedite v eno plast, da bodo vse potopljene v tekočino.

3. Tekočino še naprej segrevajte, vmes pa enkrat obrnite marelice. Poširajte jih, dokler ne bodo mehke, ne smejo pa začeti razpadati. Idealen čas je med 2 in 5 minutami.

4. Marelice nato ulovite z zajemalko in postavite na krožnik.

5. Preostalo tekočino še naprej segrevajte na zmernem ognju, dokler je polovica ne izpari in ostane sirupast koncentrat.

6. Počakajte, da se marelice in sirup ohladijo, nato pa oboje postavite v hladilnik.

7. Ko bo vse skupaj hladno, postrežite v lončkih z jogurtom in pistacijami in žličko sirupa.

Fotografija: Getty Images

Poizkusite še: Sočno jogurtovo poletno pecivo z marelicami
Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana