Marmelada iz črnega ribeza in lakote

Božanska marmelada iz črnega ribeza in lakote, v katero bomo z največjim užitkom pomakali popečene kruhke.

Sestavine

– 10 vejic lakote
– 1 kg ribeza
– 500 g želirnega sladkorja (2:1)
– žlička ruma

Priprava

1. Ribez natančno osmukamo in operemo, še mokrega damo v kozico, rahlo pretlačimo in pripravimo. Kuhamo približno 20 minut, nato dodamo želirni sladkor in kuhamo še 10–15 minut.

2. Pet minut prd koncem dodamo natančno osmukane cvetove lakote, še nekajkrat premešamo in je.

3. Naredimo želirni preizkus, tako da kanemo nekaj džema na mrzel krožnik – če se hitro strdi, je pripravljen.

4. Odstavimo in dobro premešamo, da ne ostanejo na vrhu pene, in napolnimo kozarce. Dobro zapremo, pokrijemo s toplo odejo in pustimo hladiti 24 ur.

Besedilo: Mirjam Grilc
Fotografije: Krištof Grilc

Preverite še: Limonova marmelada

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.