Pomoč v prehladnem obdobju: marmelada iz rakitovca

Marmelada namesto medu in limone?

Za 2 majhna delikatesna kozarčka.

Sestavine

– 250 g očiščenih jagod rakitovca
– 100 ml pomarančnega soka
– 150 g želirnega sladkorja (2:1)

Priprava

Jagode rakitovca prelijemo s sokom in kuhamo 10 minut. Odstavimo in še vroče s paličnim mešalnikom zmeljemo in precedimo skozi cedilo. Dobimo približno 200 ml soka, ki mu dodamo sladkor in kuhamo še približno 10 minut, nato vlijemo v kozarec, zatesnimo in pustimo, da se počasi ohladi.

Recept: Mirjam Grilc
Naslovna fotografija: Eva Legiša

Preberite še: Navadni rakitovec, biser jeseni

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.