
Recept Gabriele Zupan, legendarna kuharice stare šole, ki je desetletja nazaj učence razveseljevala s tako dobrimi jedmi, da jih še danes pomnijo.
Zgodbo, o šolski kuharici, kakršnih ni več, nikar ne pozabite prebrati, tukaj pa z vami delimo še recept iz njene knjižice dobrot, ki bo zagotovo tudi vas ponesel nazaj v otroštvo in vam polepšal jesen.
Marmeladni žepki
- 350 g moke
- 170 g surovega masla
- 90 g sladkorja
- 1 rumenjak
- naribana limonova lupinica
- malo mleka ali smetane
Nadev
- marmelada
In še
- beljak, sladkor v prahu
Priprava
1. Med moko razdrobimo surovo maslo. Pridamo sladkor, rumenjak in naribano limonovo lupinico in toliko mleka ali smetane, da se napravi testo.
2. Nato ga (na rahlo pomokani površini) tanko zvaljamo in izrežemo kvadratke. Robove premažemo z beljakom.
3. V sredino damo za slabo žličko marmelade in naredimo trikotnik.
4. Premažemo z beljakom in spečemo v pečici. Pečeno potresemo s sladkorjem v prahu.