Odprta Kuhinja

Marmornik s slivami in poprovo meto

A+   A-
Kultno nedeljsko pecivo malček drugače.


Sestavine


- 300 g masla sobne temperature
- 150 g sladkorja, ščepec soli
- 5 jajc
- zavojček pecilnega praška
- 375 g moke
- 9 sliv
- 3 žlice drobno nasekljanih listov poprove mete
- 3 žlice čokolade v prahu

Priprava


1. Pečico vključimo na 180 stopinj, pripravimo pekač za marmorni kolač.

2. Maslo in sladkor z električnim mešalnikom zmešamo, nato dodamo jajca in mešamo naprej.

3. Moko pomešamo s pecilnim praškom in soljo, nato dodamo k jajčni masi in spet premešamo.

4. Slivam odstranimo koščico in jih narežemo na majhne koščke, nasekljamo liste mete.

5. Testo razdelimo na pol: v eno polovico pomešamo čokolado in poprovo meto, v drugo narezane slive.

6. Pekač naoljimo in dobro potresemo z drobtinami ali moko. Napolnimo ga s testom, izmenično eno žlico enega in drugega in tako porabimo vse.

7. Pečemo 1 uro.

8. Marmorni kolač ohladimo v modelu, nato obrnemo na krož­nik, potresemo s sladkorjem in ponudimo.
Preberite še: Tedenski jedilnik: hitra in slastna kosila

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 16.8.2019 ob 20:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: