Marmornik s slivami in poprovo meto
A+ A-
Kultno nedeljsko pecivo malček drugače.
Sestavine
- 300 g masla sobne temperature
- 150 g sladkorja, ščepec soli
- 5 jajc
- zavojček pecilnega praška
- 375 g moke
- 9 sliv
- 3 žlice drobno nasekljanih listov poprove mete
- 3 žlice čokolade v prahu
Priprava
1. Pečico vključimo na 180 stopinj, pripravimo pekač za marmorni kolač.
2. Maslo in sladkor z električnim mešalnikom zmešamo, nato dodamo jajca in mešamo naprej.
3. Moko pomešamo s pecilnim praškom in soljo, nato dodamo k jajčni masi in spet premešamo.
4. Slivam odstranimo koščico in jih narežemo na majhne koščke, nasekljamo liste mete.
5. Testo razdelimo na pol: v eno polovico pomešamo čokolado in poprovo meto, v drugo narezane slive.
6. Pekač naoljimo in dobro potresemo z drobtinami ali moko. Napolnimo ga s testom, izmenično eno žlico enega in drugega in tako porabimo vse.
7. Pečemo 1 uro.
8. Marmorni kolač ohladimo v modelu, nato obrnemo na krožnik, potresemo s sladkorjem in ponudimo.
Preberite še: Tedenski jedilnik: hitra in slastna kosila
Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 16.8.2019 ob 20:08