Marmornik s slivami in poprovo meto

Kultno nedeljsko pecivo malček drugače.

Sestavine

– 300 g masla sobne temperature
– 150 g sladkorja, ščepec soli
– 5 jajc
– zavojček pecilnega praška
– 375 g moke
– 9 sliv
– 3 žlice drobno nasekljanih listov poprove mete
– 3 žlice čokolade v prahu

Priprava

1. Pečico vključimo na 180 stopinj, pripravimo pekač za marmorni kolač.

2. Maslo in sladkor z električnim mešalnikom zmešamo, nato dodamo jajca in mešamo naprej.

3. Moko pomešamo s pecilnim praškom in soljo, nato dodamo k jajčni masi in spet premešamo.

4. Slivam odstranimo koščico in jih narežemo na majhne koščke, nasekljamo liste mete.

5. Testo razdelimo na pol: v eno polovico pomešamo čokolado in poprovo meto, v drugo narezane slive.

6. Pekač naoljimo in dobro potresemo z drobtinami ali moko. Napolnimo ga s testom, izmenično eno žlico enega in drugega in tako porabimo vse.

7. Pečemo 1 uro.

8. Marmorni kolač ohladimo v modelu, nato obrnemo na krož­nik, potresemo s sladkorjem in ponudimo.

Preberite še: Tedenski jedilnik: hitra in slastna kosila

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed