Martinov tedenski jedilnik

Mošt se je spremenil v vino in čas je za eno najpomembnejših pojedin v letu. Tako se bomo kar cel teden sukali okoli mlincev, perutnine in rdečega zelja.

Martinova pojedina bo v vsej svoji luči na mizi zasijala v petek, še verjetneje kar za vikend. Imamo tris receptov za takšno preprosto in učinkovito pripravljeno. Med tednom pa bomo skuhali še nekaj iz buč, ki smo jih spremenili kar v priljubljene špecle, rdeče zelje bomo uporabili za juho, piščančje prsi potopili v kremasto omako in jih postregli z mlinci …

Ponedeljek: Bučni špecli

Jed, ki resnično nikoli ne razočara, tokrat v jesenski izvedbi. Odlično se obnese kot samostojna jed, lahko pa je tudi priloga ob martinovi pečenki.

Torek: Božanska juha iz rdečega zelja

Vijolična je barva sanj in domišljije, močna in skrivnostna pa bo pregnala tudi sivino slabega vremena.

Sreda: Piščanec v gorčični omaki z mlinci

Dobro začinjen v kremasti omaki. Ker je ta bolj mastna, so za ta recept najbolj primerne dietne piščančje prsi. Vsekakor jih po želji lahko zamenjate z različnimi kosi perutnine, ki vsebujejo več maščobe.

Četrtek: Martinova solata

Kot pri vseh naših praznikih se tudi pri martinovem močno oklepamo tradicije, ta pa veleva, da mora biti zelje na krožniku rdeče. Do več informacij, zakaj ravno rdeče zelje, se nama ni uspelo dokopati. Z njim pa ni čisto nič narobe, saj gre za zelenjavo, ki je do zdravja nadvse prijazna.

Petek: Martinova pojedina z Urško Fartelj

Tukaj so sočne račje prsi s hrustljavo kožico in konjakovo omako. Zraven pa nežen krompirjev pire polnega okusa in sladko rdeče zelje, dušeno z rdečim vinom in jabolkom.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Urška Fartelj, 220 stopinj poševno

Mična.si: Zjutraj sladoled, popoldne banane (strokovnjaki pojasnjujejo, kdaj je najbolje jesti katera živila)
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana