
Da bo v ponedeljek zjutraj lažje vstati!
Sestavine
– 2 rumenjaka, 500 g moke
– 2 dl mleka, kocka kvasa
– malo soli, 100 g sladkorja
– malo limonove lupinice
Nadev
– 80 g masla, jajce
– malo cimeta, 120 g medu
Priprava
1. Rumenjaka in sladkor dobro stepemo. Mleko segrejemo, malo osolimo.
2. V posodo s presejano moko nadrobimo kvas in postopoma prilivamo toplo mleko, nato dodamo rumenjaka s sladkorjem.
3. Zgnetemo fino testo, ki naj vzhaja slabo uro. Vzhajano razvaljamo.
4. Maslo segrejemo in z njim premažemo testo, potresemo s cimetom, nato pa dokaj na debelo polijemo z medom.
5. Testo zvijemo v rulado, da med ne izteka, in narežemo na malo debelejše kose – polžke.
6. Polžke porazdelimo na pekač in pustimo še pol ure vzhajati. Nato jih premažemo s stepenim jajcem in damo v pečico, ogreto na 180 stopinj. Pečemo jih 5 do 10 minut oziroma toliko, da dobijo lepo zlato rjavo barvo.
Poizkusite še: Medeni drobljenec z nektarinami
Fotografija: Thinkstock