Medeni polžki za crkljanje pred začetkom šole

Da bo v ponedeljek zjutraj lažje vstati!

Sestavine

– 2 rumenjaka, 500 g moke
– 2 dl mleka, kocka kvasa
– malo soli, 100 g sladkorja
– malo limonove lupinice

Nadev
– 80 g masla, jajce
– malo cimeta, 120 g medu

Priprava

1. Rumenjaka in sladkor dobro stepemo. Mleko segrejemo, malo osolimo.

2. V posodo s presejano moko nadrobimo kvas in postopoma prilivamo toplo mleko, nato dodamo rumenjaka s sladkorjem.

3. Zgnetemo fino testo, ki naj vzhaja slabo uro. Vzhajano razvaljamo.

4. Maslo segrejemo in z njim premažemo testo, potresemo s cimetom, nato pa dokaj na debelo polijemo z medom.

5. Testo zvijemo v rulado, da med ne izteka, in narežemo na malo debelejše kose – polžke.

6. Polžke porazdelimo na pekač in pustimo še pol ure vzhajati. Nato jih premažemo s stepenim jajcem in damo v pečico, ogreto na 180 stopinj. Pečemo jih 5 do 10 minut oziroma toliko, da dobijo lepo zlato rjavo barvo.

Poizkusite še: Medeni drobljenec z nektarinami

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana