Preprosti medenjaki

Ni božiča brez medenjakov.

Sestavine

– 50 g lešnikov, 400 g moke, zavitek pecilnega praška, 200 g sladkorja
– 200 g masla, 3 žlice medu, 3 jajca, začimbe za medenjake, limona

Priporočamo še: Šest napak, ki jih ne smete narediti pri peki medenjakov

Priprava

1. Pecilni prašek, moko in margarino na suho zdrobimo. Dodamo sladkor, jajca, zmlete lešnike, med, začimbe, naribano lupinico in sok ene limone.

2. Zamesimo testo in ga za eno uro postavimo v hladilnik.

3. Iz testa naredimo kroglice, velike kot manjši oreh. Polagamo jih na pekač, obložen s papirjem za peko. V sredino vsake zabodemo cel lešnik.

4. Pečemo okrog 15 minut pri 180 stopinjah.

Namigi: Glaziramo jih lahko z beljakovim ledom, ki ga po želji lahko obarvamo z jedilnimi barvami, ali pa s stopljeno čokolado, zmešano z malo olja. Potresemo jih lahko z mrvicami ali kakšno drugo dekoracijo. Začimbe za medenjake lahko zmešamo sami: cimet, muškatni orešček, koriander, ingver, klinčki, piment, janež, janeževa zvezda, poper in kardamomova zrna zmeljemo v kavnem mlinčku, seveda morajo biti suha. Vseeno pa veliiiiiko časa prihranimo, če že kupimo pripravljeno mešanico.
Priporočamo še: 25 piškotov za veseli december

Recept: Urša Sonnenwald
Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed